Grunnkurs Havkajakk

GRUNNKURS HAVKAJAKK

Grunnkurs i havkajakk gir en innføring i padling og sikkerhet knyttet til havkajakk. Vi går gjennom utstyr, teknikk og redning. I tillegg går vi gjennom flere andre nyttige ting som er greit å kunne noe om når en skal på padletur, f.eks allemannsretten.

På kurset blir det litt teori, men vi skal være masse i kajakken og vi skal ha det gøy!

Grunnkurs i 2021

29 – 30 mai

26 – 27 juni (avlyst)

14 – 15 juli
(avlyst)

21 – 22 august

Kurset går over to dager og blir gjennomført i henhold til norsk padleforbund (NPF) sin standard. Det vil si at kurset skal være på rundt 16 timer, dvs 8 timer per dag. Dette inkluderer teori, lunsj og gjennomgang av utstyr.

Våre kurs legger opp til å begynne rundt kl 0900 og være ferdig rundt 17 begge kursdagene.  


Det dere trenger av utstyr kan dere leie av oss. Dere kan også ta med dere eget utstyr.

Det dere da trenger er:

Havkajakk, padleåre, spruttrekk og vest. Det er viktig at kajakken har tette skott slik at den ikke tar inn vann når vi skal øve på redning. Det er også viktig at kajakken har en god nok dekksrigg (tau på dekk). Dere må også ha en drakt til redningen, enten våt eller tørrdrakt.

Det de treng av utstyr kan de leige av oss, eller ha med sjølv. Det viktigaste er kajakk, spruttrekk, åre og vest. Samt egna drakt til å øve på redning. Tørrdrakt eller våtdrakt.  Kajakken må ha tette skott og dekksrigg (taua som er festa på dekket av kajakken).

Etter gjennomført kurs for dere utdelt våttkort. Disse kortene blir utstedt fra NPF og blir stadig mer vanlig i klubber og på turer rundt i Norge. Mange steder tenger du våttkort for å leie kajakk eller være med på gruppeturer.

 Grunnkurset inngår i kursstigen til NPF og gir anlegning til å gå videre med videre med påfølgende kurs om en skulle ønske det.

Velkommen på kurs!

%d bloggers like this: